Over mij

“This bag will be THE BAG, made to love and last

–  100% handgemaakte tassen door Studio Danique Idema  –

Het belangrijkste aan de beleving van een tas laten maken is het vooruitzicht dat je jezelf iets heel moois kado doet. Dat de tas voor jou gemaakt gaat worden, helemaal naar jouw eigen persoonlijke voorkeur. Dat je daar zin in hebt, zoals je vroeger niet kon wachten tot je jarig was. De wetenschap dat jij gaat rondlopen met een tas die niemand heeft, behalve jij. Omdat deze tas bij jou past. Die tas kan jij bij mij bestellen.

Spullen maken is altijd mijn passie geweest. Al van jongs af aan ben ik aan het rommelen en fröbelen met stofjes, verfjes en van alles en nog wat waar ik iets van kon maken. Ik kan me nog goed herinneren dat ik een klein tijgerknuffeltje had die een hele garderobe en huis-inrichting had, Suma, en hoe ik ervan kon genieten om ieniemienie objecten voor zijn kleine knuffelleventje te maken. Door mijn middelbare schooljaren heen waren de teken- en handvaardigheid-lessen favoriet. Ook na de middelbare school is de liefde voor gefröbel blijven hangen, met een studie Autonome Beeldende Kunst op Minerva (Groningen) als gevolg. In vier jaar leerde ik professioneel knippen en plakken en allerlei technieken hier tussenin. In 2010 ben ik hier afgestudeerd met grafische pentekeningen van magische fantasielandschappen.

Ondertussen heb ik flink wat illustratie opdrachten op mijn naam maar ook de naaimachine blijft favoriet. Ik heb met veel plezier de tassen-maken opleiding in Arnhem gevolgd, met mijn eigen collectie en tassen-op-maat tot gevolg. De stijl van mijn tassen is redelijk minimalistisch met strakke lijnen en met een voering die met mijn eigen ontwerpen is bedrukt. De voeringen zijn gedrukt op gecertificeerd eco-katoensatijn. 

De tassen kun je hier bekijken, evenals mijn illustratie werk. Wil je een tas bestellen of op maat laten maken of ben je geïnteresseerd in een illustratie? 

Mailen, bellen, rooksignalen, uilenpost of via Instagram, ik hoor graag van je! Ga naar de pagina Jouw Tas voor de verschillende manieren om contact op te nemen.

Veel liefs, Danique