Over mij

“In my works it’s all about the magical experience of observing and discovering, a story within a story”

–  creatieve vormgevingsstudio, illustratie en autonome kunst  –

Ik kan me voorstellen dat je denkt, wat is dan creatieve vormgeving? Ik heb dit begrip gevonden omdat alleen illustratie, naaien of schilderen niet beschrijft wat ik het liefst doe. En dat is creatief vormgeven. Het vormgeven of visueel maken van creatieve ideeën of visies. En dat kan van alles zijn. Een logo voor een bedrijf, het ontwerpen van een geboortekaartje, een portret in allerlei verschillende media, of het maken van kleding en gebruiksvoorwerpen, ik doe niets liever en beschik over een hoop skills en een goede dosis energie om jouw idee werkelijkheid te laten worden. De technieken die ik gebruik zijn enorm divers, maar er zijn favorieten. Ik werk voornamelijk digitaal op mijn Windows Surface tablet en ‘analoog’ met potlood en gouache, water of acrylverf. Ook stoffen vind ik een heerlijk materiaal. Ik ontwerp en maak kleding en ontwerp eigen stoffen. Af en toe experimenteer ik ook nog wat met analoge en digitale fotografie. Met een fotograaf als vriend krijg je daar nog weleens wat van mee.

Al van jongs af aan ben ik aan het rommelen en fröbelen met stofjes, verfjes en van alles en nog wat waar ik iets van kon maken. Ik kan me nog herinneren dat ik een tijgerknuffeltje had die een hele garderobe en inrichting had, Zuma, en hoe ik ervan kon genieten om ieniemienie objecten voor zijn kleine knuffelleventje te maken. Door mijn schooljaren heen waren de teken en handvaardigheid- lessen favoriet en ging ik in de avonden thuis lekker verder tekenen. Ook in mijn volwassener leven is de liefde voor gefröbel blijven hangen, met een studie Autonome Beeldende Kunst op Minerva als gevolg. In vier jaar leerde ik professioneel knippen en plakken en allerlei technieken hier tussenin. Ik ben in 2010 afgestudeerd met grafische pentekeningen van magische fantasielandschappen.

En nu geef ik jouw ideeën vorm. Neem rustig een kijkje op deze website en laat je inspireren. Wanneer ik iets voor je kan betekenen, hoor ik dat graag. De eerste stap is contact opnemen. Don’t be shy! Een kennismaking en bespreking van je ideeën is kosteloos. Ook een eerste opzet is altijd vrij van verdere verplichtingen.

Mailen, bellen, rooksignalen, uilenpost of via Instagram, ik hoor graag van je!

Liefs, Danique