Greenbook door Greenstory

Een paar weken geleden heb ik een Greenbook gekocht. Let op, gekocht en niet gekregen. Ik ben dan ook op geen enkele wijze gesponsord voor mijn review.

Ik ben namelijk enthousiast. En niet zomaar enthousiast, maar heel enthousiast. Ik heb tot nu toe nog weinig tot geen nadelen aan mijn Greenbook kunnen ontdekken.

In de brievenbus
Om te beginnen met de ontvangst van mijn pakketje. Twee dagen na mijn online bestelling lag er een gezellige envelop op de deurmat. Hierin zat mijn bestelling bestaande uit de losse pagina’s, de pen, de kaft en een leuk handgeschreven kaartje waarin ik bedankt werd voor mijn aankoop. Ik vind handgeschreven kaartjes altijd erg leuk en persoonlijk om bij mijn bestelling te krijgen, dus de toon was gezet.

Hoe het werkt
Je mag je Greenbook zelf in elkaar zetten. Wat handig is, want zo kun je de pagina’s in je eigen volgorde verwerken achter de kaft. Het concept is praktisch. Door middel van een soort van plastic bandjes/ringen kun je de pagina’s achter elkaar in de kaft klikken. Makkelijk, en snel gedaan. Er zit aan de achterkant van de kaft een penlus, zodat je je (speciale whiteboard-) pen makkelijk bij je Greenbook in de buurt houdt.

Je kunt verschillende soorten Greenbook pagina’s kopen. Denk aan muziekpagina’s, gewone lijnen, vierkantjes, dots, maar ook een activity planner, agenda pagina’s en een menuplanner. Daarnaast zijn er tab-pagina’s, verschillende kleuren pennen, een na-vul-station voor de pen, en ook kleinere of grotere versies van de Greenbook te koop.

Mijn ervaringen
Op naar mijn ervaringen met mijn book. Je kunt met de speciale pen op de gecoate pagina’s schrijven. Het papier voelt aan als een tussenfase van papier en plastic. Op de naam/eerste pagina staan wat tips. Zo moet je niet te hard drukken en de dop tussentijds goed op de pen doen. Het is sneldrogende inkt, met als voordeel dat je het niet snel met je hand uit kan vegen. Het nadeel is dus wel dat de punt ook snel uit kan drogen. Dit is in de praktijk niet echt een probleem als je zorgt dat je steeds tussendoor de dop erop doet. Met de achterkant van de pen kun je korte stukken tekst uitgummen. Mijn ervaring is wel dat dit echt voor korte stukken tekst is. Een hele pagina kun je het beste met het doekje en de spray, of een beetje water, uitwissen. Dat uitwissen gaat soepel. Wel heb ik gemerkt dat des te langer je tekst op een pagina laat staan, des te lastiger het eraf wil. Echter zelfs dan is het goed uit te wissen, alleen moet je iets meer druk zetten.

Je mag niet te hard schrijven met de pen, en hier moest ik wel even aan wennen. Ik kan namelijk nog weleens drukken met mijn schrijfwaar. En dat is hier niet handig, want dan blijft je tekst in het papier gedrukt staan.

Naar aanleiding van mijn review nam Greenstory contact met mij op. Ze stonden erg open voor mijn tips zoals hieronder beschreven, heel leuk! Daarnaast kreeg ik een PU-leren cover toegestuurd. De cover is gemaakt van een stevige kwaliteit PU-leer, met een mooie nerf erop gedrukt. Zelf ben ik een fan van echt leer, maar nep-leer valt beter binnen de sfeer die Greenstory wil uitstralen, goed voor mens, milieu en dus uiteraard ook dier. De binnenkant voelt zacht en viltig aan. De achterkant van je Greenbook kun je soepel in de PU-cover schuiven. Ik heb alleen wel de penlus van de plastic kaft eraf gehaald, omdat er anders een bobbel door het leer heenkwam waar de penlus zit. Aan het boek zelf zitten ook twee lussen. Hier kun je eventueel twee pennen indoen. Gezien ik het boek naar verwachting niet veel uit de PU-leren cover haal, was het verwijderen van de elastieken penlus voor mij geen probleem.

Ik gebruik hem zo goed als dagelijks. Ik houd er mijn weight-loss in bij, mijn eetplannen, maar voornamelijk lijstjes uit mijn hersenpan. Een van mijn favoriete hobby’s is namelijk lijstjes maken, en dat kost een hoop papier. Nu dus niet meer doordat ik ze uitwis wanneer ik mijn to do’s heb afgevinkt. Er bestaan meerdere van dit soort herbruikbare boeken, heb ik ondertussen ontdekt. Greenbooks weet alleen als geen ander om het ook leuk en goed in de markt te zetten. Zo kennen ze verschillende leuke gadgets bij hun Greenbooks en ziet er er allemaal strak en gelikt uit.

Mogelijkheden!
Terwijl ik hem vaker ging gebruiken, ging ik wel een  paar dingen wensen. Wat zou het voor mij persoonlijk handig zijn als ze inkomsten/uitgaven en begroting pagina’s gingen maken, of insteekhoesjes voor bonnetjes of visitekaartjes. Zo zullen ze de kleine ZZP-er ook aanspreken. En ik vind het erg jammer dat de ringetjes alleen in klinisch wit te bestellen zijn. Ik zou rose goud of geborsteld metaal echt veel mooier vinden.

Maar over het overgrote merendeel ben ik enthousiast, en kan ik dit concept iedereen aanraden. Wat ik dan ook graag doe😉.

Ik hoop dat het bedrijf doorgaat met leuke pagina opties en goodies te ontwikkelen!

Heb jij een Greenbook? Wat zijn jouw ervaringen? Erg benieuwd of jullie ook zo enthousiast zijn! p.s. de robot is hoofdlettergevoelig!